Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Persillesuppe med strimlet svinekjøtt

Persillesuppe med strimlet svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Skall av 1 stk. sitron (kun det gule)
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Persillesuppe:

  • 2 stk. potet
  • 2 stk. persillerot
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 262 kcal
Fett 12 g
Protein 26 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En suppe med frisk bladpersille, persillerot og potet! Persillesuppe smaker grønt og godt, og servert med mørt, norsk svinekjøtt i strimler blir den både mager og mettende.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • Skall av 1 stk. sitron (kun det gule)
  • 2 ss grovhakket bladpersille

Persillesuppe:

  • 2 stk. potet
  • 2 stk. persillerot
  • 2 båter grovhakket hvitløk
  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 12 dl vann
  • 2 stk. grønnsaksbuljong eller hønsebuljongterning
  • 100 g bladpersille
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 262 kcal
Fett 12 g
Protein 26 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Husk at suppen mister sin fine grønnfarge om den koker lenge etter at bladpersillen er hatt i.
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt 3c

Øs suppen over i dype skåler og topp med stekt svinekjøtt i strimler.

Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.
Skal du lage suppe til mange, eller vil forberede alle ingrediensene på forhånd, legg potet- og persillerotterninger i en bolle med kaldt vann for å hindre oksidasjon og misfarging.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 24.11.2024 16:42:28