Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rask gryte med grønnsaker og svinekjøtt

Rask gryte med grønnsaker og svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ss malt karri
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 400 g potet i skiver
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. blomkål i små buketter
  • 5 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 271 kcal
Fett 9 g
Protein 26 g
Karbohydrater 17 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjappe gryter er fantastiske hverdagshjelpere. Her er en gryte med norsk svinekjøtt i strimler, løk, potet, gulrot og blomkål, toppet med frisk spinat. Enkelt og supergodt!  

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ss malt karri
  • 1 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 400 g potet i skiver
  • 2 stk. gulrot i biter
  • 0,25 stk. blomkål i små buketter
  • 5 dl vann
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 100 g frisk spinat
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 271 kcal
Fett 9 g
Protein 26 g
Karbohydrater 17 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Det lille ekstra? Krydder blir mer aromatisk og vil smake mer om du rister det i en tørr stekepanne eller freser det sammen med stekefettet før andre ingredienser tilsettes.
Denne retten kan gjerne serveres med grovt brød. Dette vil øke kalori- og næringsinnholdet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 12:14:49