Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rød sauerkraut med rødbete

Rød sauerkraut med rødbete

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg rødkål
  • 2 stk. rødbete
  • ca. 2 cm frisk ingefær
  • 1,5 ss salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 4 g
Protein 16 g
Karbohydrater 75 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Fermentert kål blir tilberedt og spist i en rekke europeiske land, og er en gammel, tradisjonsrik måte å konservere høstens avling på for bruk gjennom hele vinteren. Sauerkraut av rødkål bevarer den flotte røde fargen, og er smakfullt og lekker følge til for eksempel svineknoke og grove pølser. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg rødkål
  • 2 stk. rødbete
  • ca. 2 cm frisk ingefær
  • 1,5 ss salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 460 kcal
Fett 4 g
Protein 16 g
Karbohydrater 75 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Rødkål og rødbete er grønnsaker som kan sette farge, bruk derfor plasthansker når du gjør denne jobben.
Bruk gjerne denne oppskriften som en grunnoppskrift, og prøv deg frem med andre smakstilsetninger og kombinasjoner.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 26.11.2024 12:47:22