Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødbetkaker med grønnkål

Rødbetkaker med grønnkål

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (400g)
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 353 kcal
Fett 12 g
Protein 12 g
Karbohydrater 41 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag saftige rødbetkaker som et vegetarisk alternativ til de tradisjonelle kjøttkakene. De egner seg både til middag og i matpakken. Her serverer vi kakene med en deilig tartarsaus, som du finner link til nederst på siden. Velg en annen saus om du ønsker at retten skal være vegansk.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g rå rødbete
  • 150 g gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 2 stk. grønn chili
  • 100 g blader fra grønnkål
  • 2,5 dl lettkokte lettkokte havregryn
  • 2 ss maisenna
  • 1 boks hermetiske kidneybønner (400g)
  • 1 ts salt gjerne urtesalt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 353 kcal
Fett 12 g
Protein 12 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kakene varme eller lune med tartarsaus

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11021, server:MP-PRD-WEB12 01.09.2024 08:27:05