Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rødkål- og rødbetsalat

Rødkål- og rødbetesalat

Ingredienser

porsjoner
  • 0,25 stk. rødkål
  • 2 stk. revet rødbete
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 2 ss kapers
  • 2 ss grovhakket frisk dill

Dressing:

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 115 kcal
Fett 5.9 g
Protein 2.1 g
Karbohydrater 11.8 g
Jern 1.2 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er sannsynligvis den mest fargesterke salaten du får se i vinter. Rødbete og rødkål lyser opp på tallerkenen, og å servere dem rå slik som i denne salaten er et friskt og deilig alternativ til varm rødkål. Ypperlig alene, eller til all slags kjøtt.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 0,25 stk. rødkål
  • 2 stk. revet rødbete
  • 1 stk. rødløk i tynne skiver
  • 2 ss kapers
  • 2 ss grovhakket frisk dill

Dressing:

  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 115 kcal
Fett 5.9 g
Protein 2.1 g
Karbohydrater 11.8 g
Jern 1.2 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av
For mildere smak: Legg den snittede løken i kaldt vann i noen minutter og hell vekk bløtleggingsvannet før du blander den inn i salaten.

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB13 16.07.2024 15:27:42