Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinke- og pastasalat

Skinke- og pastasalat

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g pasta
  • 1 ss nøytral olje
  • 200 g kokt skinke
  • 150 g sukkererter
  • 6 stk. reddik
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 0,5 dl ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En rask og enkel pastasalat med skinke, reddik, sukkererter og pinjekjerner - perfekt til lunsj, middag eller om du skal ha med noe godt på tur eller til en avslutning. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g pasta
  • 1 ss nøytral olje
  • 200 g kokt skinke
  • 150 g sukkererter
  • 6 stk. reddik
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 ss finhakket frisk gressløk
  • 0,5 dl ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne pastasaleten med godt brød. 

Pastasalat med skinke - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ragnhild Karlsen

    Dette var trasige greier. Vi klarte å pine i oss denne salaten. Restene i kjøleskapet frister lite, dessverre :-/ anbefales IKKE.

  • Ingrid F

    Det er min favoritt oppskrift blant salater, og er etter min mening et eksempel på god kokkekunst. Jeg er ikke spesielt begeistret for sukkererter og reddik hver for seg, men satt sammen med de andre ingrediensene utgjør det en overraskende god smaks sammensetning. Jeg har valgt å bytte ut rødløken med flere vårløk, da jeg synes rødløken blir for dominerende, og varmer ikke opp annet enn pinjekjernene, for enkelhets skyld og for å unngå ekstra kalorier. Tilbehør er hvitløks dressing, og eventuelt en varm baguette, uten smør, når den blir servert til gjester.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 13.03.2025 03:33:17 handleliste stengt