Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkegranteng

Skinkegrateng

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kokt skinke i biter
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 4 dl skummet melk
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 4 skiver grovt brød
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en barnevennlig og sunn skinkegrateng. Alt blandes enkelt, uten at du behøver å skille egg og stivpiske eggehviter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kokt skinke i biter
  • 0,5 stk. løk
  • 1 stk. purre i tynne ringer
  • 2 ss flytende margarin til steking
  • 5 stk. egg
  • 4 dl skummet melk
  • 1,5 dl cottage cheese
  • 0,75 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 0,5 ss flytende margarin til smøring av form
  • 50 g revet halvfet hvitost
  • 4 skiver grovt brød
  • 1 pk blandet babybladsalat (à 65g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Du kan bruke både kokt skinke, smårettskinke, rester av juleskinke/sommerskinke eller du kan bruke pålegg av kylling eller kalkun.

Server skinkegratengen varm med brød og salat. Restene er fine som lunsj neste dag.

Steketiden kan variere etter hvor stor eller liten form du bruker og etter hvor mange porsjoner du lager til. Jo tykkere gratengen er, jo lengre steketid trenger den.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Charlotte Milo

    Hele familien elsker denne! Jeg lager denne til 4 porsjoner og da står det 30 min i ovn men må ha den i ovnen minst 45-50 min og da midt i ovnen.

  • Ariel Iversen-Brandt

    Kan man bruke vanlig lettmelk?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ariel! Ja, det går helt fint! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB15 19.02.2025 09:31:18 handleliste stengt