Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Spicy couscoussalat

Spicy couscoussalat

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl couscous fullkorn
  • 3 dl vann
  • 0,5 stk. rødkål
  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. vårløk
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 3 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 0,5 potte frisk koriander

Sataydressing:

  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss revet hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En spicy og digg couscoussalat med sataydressing. Den går fort å lage, og du kan gjøre den enda hottere ved å tilsette mer chilisaus. Kan serveres som en middagsrett slik den er eller sammen med falafel, kylling eller grillmat. Nam! 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 dl couscous fullkorn
  • 3 dl vann
  • 0,5 stk. rødkål
  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. vårløk
  • 2 stk. snackpaprika (spiss paprika)
  • 3 dl edamamebønner (soyabønner)
  • 0,5 potte frisk koriander

Sataydressing:

  • 4 ss grovt peanøttsmør
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • saft av 1 stk. lime
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 1 ss revet hvitløk
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Topp med sesamfrø og frisk koriander, og gjerne litt hakkede peanøtter!

Spicy couscoussalat

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Gunn W Myking

    Fantastisk god !!!!:-)den skal jeg lage igjen!:-)

    • Cecilie Maske

      Hei, Gunn! Håper du nyter det deilige sommerværet der du er! Vi i MatPrat lurer på om vi kan kontakte deg og stille deg noen spørsmål om couscoussalaten? Dette høres kanskje rart ut, men MatPrat har 20-årsjubileum og vil gjerne komme i kontakt med noen av de som bruker oppskriftene våre. Om du ønsker å bidra, så kontakt meg gjerne på mail cecilie.maske@matprat.no eller på telefon 91536618. Mvh Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 10:57:09 handleliste stengt