Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havregrøt med tomat og friske urter

Steel cut havregrøt med tomat og urter

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl steelcut havre
  • 8 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 dl melk eller havremelk (kan utelates)
  • 1 stk. vårløk
  • 6 stk. cherrytomat
  • 4 stilker bladpersille
  • 2 ss pinjekjerner
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 359 kcal
Fett 12 g
Protein 14 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Grøt av steelcut - eller klippet - havre er noe helt annet enn enn den tradisjonelle havregrøt. Grøten har en grovere tekstur og en deilig tyggemotstand. Toppet med friske urter, tomater og ristede pinjekjerner blir dette et utradisjonell, men utrolig smakfull og mettende måltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl steelcut havre
  • 8 dl vann
  • 1 ts salt
  • 1 dl melk eller havremelk (kan utelates)
  • 1 stk. vårløk
  • 6 stk. cherrytomat
  • 4 stilker bladpersille
  • 2 ss pinjekjerner
  • 0,5 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 359 kcal
Fett 12 g
Protein 14 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Toppingen kan varieres på mange ulike måter, både i søt og salt retning. Her er noen tips:

  • Dill og varmrøkt laks
  • Fetaost, oliven og tomat
  • Friske bær, cottage cheese og hakkede hasselnøtter
  • Peanøttsmør, jordbær og honning
  • Spekeskinke eller fenalår, honning og friske bær
  • Hakkede nøtter eller mandler, cherrytomater og ruccola
  • Spinat, revet sitronskall, parmesan og timian

Steelcut havre skiller seg fra havregryn ved at det er havrekorn som er kuttet eller klippet i biter og ikke valset til flate havregryn slik vi kjenner dem. Steelcut inneholder akkurat det samme som havregryn, men både smak og tekstur endres. Smaken blir kraftigere, og grøten blir grovere og med mer tekstur og tyggemotstand. Steelcut havre kan også tilberedes som en risotto.

Verdensmesterskapet i grøt - Golden Spurtle - arrangeres årlig i Carrbridge i Skottland. 

Havregrøt med tomat og friske urter

 

 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Dilla på grøt

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 23.11.2024 16:45:00