Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Supersunn burger

Supersunn burger

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 400 g karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. grove hamburgerbrød eller grove rundstykker
  • 1 skive rød paprika
  • 150 g ruccula
  • 50 g frisk spinat
  • 4 ss cottage cheese
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 17 g
Protein 30 g
Karbohydrater 41 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mange assosierer hamburger med mange kalorier og mye fett. Dette er uten tvil feil. Hvis man bytter de fete ostene, de fete dressingene og det fine hamburgerbrød med sunnere varianter så blir hamburgermåltidet sunt. Her er et kjempegodt alternativ for deg som vil ha en sunn hamburger.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Burger:

  • 400 g karbonadedeig
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 dl vann
  • 2 ss nøytral olje til steking

Tilbehør:

  • 4 stk. grove hamburgerbrød eller grove rundstykker
  • 1 skive rød paprika
  • 150 g ruccula
  • 50 g frisk spinat
  • 4 ss cottage cheese
  • 2 stk. finsnittet vårløk
  • 4 stilker frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 443 kcal
Fett 17 g
Protein 30 g
Karbohydrater 41 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 24.11.2024 10:05:21