Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalkunsuppe med ingefær og chili

Kalkunsuppe med ingefær og chili

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk i tynne båter
  • ca. 400 g kalkunkjøtt (rester)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En spicy, klar suppe med kalkun - varmende og god! Perfekt å lage om du har rester av kalkun fra jule- eller nyttårsmiddagen. Du kan selvfølgelig også bruke kylling om du har det. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1,5 l kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 stk. stjerneanis
  • 0,5 stk. sitrongress , delt i 2
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk i tynne båter
  • ca. 400 g kalkunkjøtt (rester)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

  1. Fres chili og hvitløk i en varm kjele med olje. Hell på kyllingbuljong, og ha i stjerneanis, sitrongress og revet ingefær. Kok opp, skru ned varmen og la kraften trekke mens du forbereder resten.
  2. Skrell gulrot og løk. Skjær gulrot i tynne strimler, bruk gjerne et juliennejern eller en ostehøvel til hjelp. Skjær løk i tynne båter. 
  3. Riv kalkunkjøttet i mindre biter. 
  4. Ha gulrotstrimler, løkbåter og kalkun i kraften. Kok opp, og la det småkoke et par minutter til alt er godt og varmt. Smak til med salt og pepper, eventuelt mer chili om du ønsker suppen sterkere. 

Se flere tips til hva du kan lage hvis du har rester av kalkun.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2025 20:46:13 handleliste stengt