Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Solbærskinke

Svinestek med solbærsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinestek uten ben og svor
  • 6 dl solbærsirup
  • 6 dl vann
  • 3 ts salt
  • 2 ts grovhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 6 stk. hel pepper

Solbærsaus:

  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 6 dl kraft fra koking
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 752 kcal
Fett 24 g
Protein 117 g
Karbohydrater 18 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det høres muligens pussig ut å koke svinesteken i solbærsaft, men resultatet blir utrolig godt! Renskåret svinekjøtt er mager mat, og har ikke så mye egensmak. Sammen med solbær som er både søtt og syrlig og fullt av smak, ingefær og hvitløk, blir dette et spennende matmøte. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg svinestek uten ben og svor
  • 6 dl solbærsirup
  • 6 dl vann
  • 3 ts salt
  • 2 ts grovhakket frisk ingefær
  • 1 stk. rødløk i båter
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stilker frisk kruspersille
  • 6 stk. hel pepper

Solbærsaus:

  • 1 ss maisenna
  • 1 dl vann
  • 6 dl kraft fra koking
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 752 kcal
Fett 24 g
Protein 117 g
Karbohydrater 18 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter og for eksempel sukkererter og epleskiver.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 22.12.2024 09:03:07