Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt

Thaisalat med appelsin og strimlet svinekjøtt

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • fileter og saft av 2 stk. appelsin
  • 1 pk salatmix
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. grovrevet gulrot
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje , til steking

Dressing:

  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 5 ss kokosmelk
  • 1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god thaisalat slår aldri feil. Her får svinekjøtt marinert seg i kokosmelk og fiskesaus, før det serveres med søt appelsin og frisk koriander. Fantastisk godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • fileter og saft av 2 stk. appelsin
  • 1 pk salatmix
  • 1 beger rød cherrytomat , delt i to
  • 1 stk. grovrevet gulrot
  • 0,5 potte grovhakket frisk koriander
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje , til steking

Dressing:

  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ts kajennepepper
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • 5 ss kokosmelk
  • 1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Hot linsesuppe med strimlet svinekjøtt 3c

Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 26.04.2025 17:35:19 handleliste stengt