Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tom Kha Gai med kyllingfilet

Tom Kha Gai med kyllingfilet

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris
  • 450 g kyllingfilet
  • 100 g frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 8 dl kyllingkraft
  • 3,5 dl lett kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 ss frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tom Kha Gai er en meget god og smakfull thaisuppe med kylling. Originalt lages den av en hel kylling og galangarot. Vi har laget vår litt enklere med fersk ingefær og kyllingfilet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g fullkornris
  • 450 g kyllingfilet
  • 100 g frisk ingefær
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk. sitrongress
  • 8 dl kyllingkraft
  • 3,5 dl lett kokosmelk
  • 2 ss fiskesaus (asiatisk)
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 0,5 ts chiliflakes
  • 2 ss frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Server med kokt ris.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Geir Ertzgaard

    Fungerer også fint med svinekoteletter skjørt opp i strimer. Et godt alternativ hvis du (som meg) ikke tåler kylling.

  • Mailin Godfrey

    Skal man ikke fjerne sitrongresset før serverings om det står i andre oppskrifter? Eller gjøre det ikke noe å ha det i dersom det finhakkes?

    • Cecilie Maske

      Hei, Mailin! Om sitrongresset er finhakket er så skal det være med i suppa når den serveres. Om du ønsker det, kan du knuse sitrongresset uten å hakke det, og fiske det ut av suppa før servering. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 27.03.2025 18:25:51 handleliste stengt