Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomat- og bønnesalat med honningvinaigrette

Tomat- og bønnesalat med honningvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl tørre limabønner (butter beans)
  • ca. 600 g tomat i ulike farger og størrelser
  • 0,5 potte frisk basilikum

Honningvinaigrette:

  • 2 ss honning
  • 1 ss sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 259,5 kcal
Fett 10,7 g
Protein 8,5 g
Karbohydrater 28,1 g
Jern 3,0 mg
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Tomater i alle regnbuens farger og store, deilige limabønner eller butter beans er hovedingredienser i denne mettende salaten. Server den som en enkel lunsjrett, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 2 dl tørre limabønner (butter beans)
  • ca. 600 g tomat i ulike farger og størrelser
  • 0,5 potte frisk basilikum

Honningvinaigrette:

  • 2 ss honning
  • 1 ss sennep
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss olivenolje
Næringsinnhold

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 259,5 kcal
Fett 10,7 g
Protein 8,5 g
Karbohydrater 28,1 g
Jern 3,0 mg

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Det aller beste er bløtlagte og kokte bønner, men for å spare tid kan du fint bruke hermetiserte bønner. Skyll dem godt i kaldt vann, og la dem renne godt av seg. Du kan også bytte ut limabønner med for eksempel røde bønner eller kikerter. 

For et vegansk alternativ kan dressingen lages med sukker, lønnesirup eller annet søtningsmiddel.

Det aller beste er bløtlagte og kokte bønner, men for å spare tid kan du fint bruke hermetiserte bønner. Skyll dem godt i kaldt vann, og la dem renne godt av seg. Du kan også bytte ut limabønner med for eksempel røde bønner eller kikerter. 

For et vegansk alternativ kan dressingen lages med sukker, lønnesirup eller annet søtningsmiddel.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB15 16.07.2024 08:44:07