Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum

Tomatsuppe med kylling, bønner og basilikum

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 boks hermetiske svarte bønner
  • 0,25 potte frisk basilikum
  • 4 stk. grovt rundstykke

Tomatsuppe:

  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 14 g
Protein 30 g
Karbohydrater 45 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tomatsuppe er en favorittsuppe både blandt barn og voksne, og den er i tillegg sunn og rask å lage! Her er en fyldig variant med mør, norsk kylling, sorte bønner og frisk basilikum. Deilig og godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 300 g kyllingfilet
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 boks hermetiske svarte bønner
  • 0,25 potte frisk basilikum
  • 4 stk. grovt rundstykke

Tomatsuppe:

  • 0,5 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 4 dl vann
  • 1 stk. grønnsakbuljong (terning)
  • 0,5 ss sukker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 445 kcal
Fett 14 g
Protein 30 g
Karbohydrater 45 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Tomatpuré har en litt bitter «råsmak». Smaken mildner du ved å frese purèen litt i stekepannen/gryten før du tilsetter resten av ingrediensene.
Kyllingfilet med ratatouille 3c
Kyllingfilet med ratatouille 3d

Prøv deg fram med ulike urter – oregano, timian, rosmarin, persille og kjørvel passer sammen med tomat.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 20:47:01