Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarisk ramen

Vegetarisk ramen

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • 2 cm frisk ingefær med skall
  • 1 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning) eller to liter (grønnsakskraft, se link under oppskriften)
  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss rapsolje

Tilbehør:

  • 100 g grønnkål
  • 100 g brekkbønner
  • 50 g hodekål
  • 1 stk. liten rødløk
  • 1 ss rapsolje
  • 2 stk. egg
  • 160 g nudler (ramen- eller glassnudler)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 577 kcal
Fett 18 g
Protein 22 g
Karbohydrater 76 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nudelsuppe, ramen, er en tradisjonell japansk rett som finnes i veldig mange varianter. Her har vi basert hele suppen på grønnsaker. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 båter hvitløk
  • 2 cm frisk ingefær med skall
  • 1 l vann
  • 2 stk. grønnsakbuljong (terning) eller to liter (grønnsakskraft, se link under oppskriften)
  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss rapsolje

Tilbehør:

  • 100 g grønnkål
  • 100 g brekkbønner
  • 50 g hodekål
  • 1 stk. liten rødløk
  • 1 ss rapsolje
  • 2 stk. egg
  • 160 g nudler (ramen- eller glassnudler)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 577 kcal
Fett 18 g
Protein 22 g
Karbohydrater 76 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ønsker du en helt vegansk rett kan du sløyfe eggene i oppskriften.

Server suppen i skåler og legg på kål, brekkbønner, halve egg og pynt med chiliflakes, løk og koriander.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 17:35:48