Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulasjsuppe

Enkel gulasjsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302 kcal
Fett 9 g
Protein 29 g
Karbohydrater 22 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Dette er en enklere variant av Ungarns nasjonalrett gulasj. Denne oppskriften er tilpasset en travel hverdag og er ikke helt autentisk, men er en utmerket erstatning for originalen, og full av gode smaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av storfe i 2x2 cm terninger
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 stk. grovhakket løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 boks tomatpuré à 140g
  • 2 ts paprikapulver
  • 4 stk. potet i 3x3 cm terninger
  • 2 stk. rød paprika i biter
  • 0,5 stk. purre i strimler
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 1 ts hele karve frø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 302 kcal
Fett 9 g
Protein 29 g
Karbohydrater 22 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ungarsk gulasj 3a.jpg
Ungarsk gulasj 3b.jpg
Tilsett litt chili hvis du ønsker en sterkere smak på suppen. Har du gjester kan du sette tørket, knust chili på bordet, slik at gjestene kan krydre selv.
Gulasjsuppe kan gjerne serveres med grovt brød. Det vil i så fall øke kalori- og næringsinnholdet.
Ordet gulasj er avledet av det ungarske «gulyás», som både betyr «gjeter» og er navnet på denne deilige, smaksrike kjøttsuppen. Opprinnelig ble suppen laget av gjeterne ute på Pusztaen i Ungarn. I dag finnes det et utall varianter av gulasj, og det er en populær rett i store deler av det østlige Europa.
 

   Ungarsk gulasj 4.jpg
Gulasjsuppen klar til servering. Sett gjerne kjelen rett på bordet eller server i suppetallerkener. 

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 14:46:48