Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Aktiv surdeigsstarter

Ingredienser

1  porsjoner

1:1:1 blanding:

  • 1 del surdeigsstarter (for eksempel 50 g)
  • 1 del vann (for eksempel 50 g)
  • 1 del hvetemel (for eksempel 50 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Skal du bake med surdeig trenger du å gjøre surdeigsstarteren din "aktiv". Starteren bør modne litt før du bruker den, sånn at surdeigsbaksten din hever seg fint, og smaken utvikler seg. Du kan bruke ulike blandingsforhold, alt etter hvor raskt du ønsker starteren bakeklar. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Superenkel

Ingredienser

1  porsjoner

1:1:1 blanding:

  • 1 del surdeigsstarter (for eksempel 50 g)
  • 1 del vann (for eksempel 50 g)
  • 1 del hvetemel (for eksempel 50 g)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall

Slik gjør du

Når du skal lage en aktiv surdeig kan du bruke ulike blandingsforhold, alt etter hvor lang tid du ønsker at starteren skal modnes. Det er vanligst å bruke en 1:1:1 blanding, altså like deler starter, mel og vann. Men, du kan også lage en 1:2:2 blanding, eller en 1:4:4 blanding. Forskjellen er at det med mer mel og vann vil ta litt lengre tid før starteren blir aktiv.

trinn du kan merke av
Veie surdeigsstarter
Aktiv surdeigsstarter
Aktiv surdeigsstarter som flyter

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 23.11.2024 09:00:34