Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Biff Lindstrøm

Biff Lindstrøm

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 dl melk
  • 2 stk. kokt kald potet i små terninger (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødbetlake
  • 2 ss smør eller olje til steking

Speilegg:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss margarin eller margarin til steking

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 pk finsnittede sukkererter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Retten"Biff Lindstrøm"er oppkalt etter den norske polarkokken Adolf Henrik Lindstrøm, som med sin matlaging holdt de mer kjente polarheltene friske og sunne på flere ekspedisjoner. Sylteagurk, kapers, løk og rødbeter i «biffene» gir masse deilig smak.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 2 stk. eggeplomme
  • 1 dl melk
  • 2 stk. kokt kald potet i små terninger (kan sløyfes)
  • 2 ss finhakket løk
  • 2 ss finhakkede syltede rødbeter
  • 2 ss hakket sylteagurk
  • 1 ss kapers
  • 1 ss rødbetlake
  • 2 ss smør eller olje til steking

Speilegg:

  • 4 stk. egg
  • 1 ss margarin eller margarin til steking

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
  • 1 pk finsnittede sukkererter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server Biff Lindstrøm med speilegg,  sukkererter og kokte poteter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 01.04.2025 11:49:46 handleliste stengt