Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget blodpudding

Blodpudding

Ingredienser

porsjoner

gir ca 1 liter

  • 5 dl matblod eller annet blod
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 klype malt allehånde
  • 1 klype malt nellik
  • 1 klype malt ingefær
  • 50 g sukker
  • 50 g brødrasp
  • 50 g rosiner (kan utelates)
  • 25 g siktet rugmel
  • 125 g kvernet spekk eller smeltet, avkjølt smør
  • 125 g lettkokte havregryn eller kokt ris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2399 kcal
Fett 114 g
Protein 125 g
Karbohydrater 206 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Blodpudding er tradisjonsmat i hele landet, og kan lages av blod fra alle slags slaktedyr. Å bruke alle deler av dyret, også blodet, er bærekraftig og viktig. Det finnes en rekke oppskrifter på blodpudding. Denne er ganske enkel, og kan varieres med både krydder og ulike tilsetninger.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

gir ca 1 liter

  • 5 dl matblod eller annet blod
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 klype malt allehånde
  • 1 klype malt nellik
  • 1 klype malt ingefær
  • 50 g sukker
  • 50 g brødrasp
  • 50 g rosiner (kan utelates)
  • 25 g siktet rugmel
  • 125 g kvernet spekk eller smeltet, avkjølt smør
  • 125 g lettkokte havregryn eller kokt ris
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2399 kcal
Fett 114 g
Protein 125 g
Karbohydrater 206 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server blodpudding med kokte poteter, sirup, grønnsaker og brunet smør. Mange liker også stekt flesk, råkost, stekte epler og tyttebærsyltetøy eller eplemos til blodpuddingen. 

Vil du ha en blodpudding som likner mer på den engelske black pudding, kan du bytte ut ingefær, nellik og allehånde med finhakket stekt løk, litt hvitløk, malt koriander og spisskummen.

Blodpølse kan lages av den samme røren, men den bør da tilsettes ca. 50 g mer rugmel. Røren blir fylt i svinetarmer eller tøyposer og deretter trukket i kokende vann i ca. 1 time.

Hjemmelaget blodpudding

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 22.11.2024 12:40:45