Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Brune pinner - kolakaker

Brune pinner

Ingredienser

porsjoner

En porsjon av denne oppskriften gir ca. 50 brune pinner.

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk. eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pensling og dryss:

  • 1 stk. sammenvispet egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4136 kcal
Fett 213 g
Protein 65 g
Karbohydrater 468 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (32)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brune pinner er for mange en av julas 7 tradisjonelle slag, og er av de mest lettvinte kakene å bake. Sirup og kanel i deigen er med på å sette den gode smaken. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 50 brune pinner.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En porsjon av denne oppskriften gir ca. 50 brune pinner.

  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g sukker
  • 1 stk. eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pensling og dryss:

  • 1 stk. sammenvispet egg
  • 1 dl sukker
  • 1 dl hakkede mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4136 kcal
Fett 213 g
Protein 65 g
Karbohydrater 468 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg gjerne deigen i kjøleskapet i 30 minutter (gjerne lengre), da vil den bli litt enklere å jobbe med. 

Oppbevar de brune pinnene i en tett boks.
Brune pinner - kolakaker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 13:46:46