Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød á 2 liter.

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4224 kcal
Fett 106 g
Protein 135 g
Karbohydrater 585 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonsrikt, saftig og smakfullt dansk rugbrød - perfekt både i matpakka og til høye danske smørrebrød. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød á 2 liter.

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4224 kcal
Fett 106 g
Protein 135 g
Karbohydrater 585 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dansk rugbrød

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 24.11.2024 13:03:32