Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dronning Mauds dessert

Dronning Mauds dessert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

Dronning Mauds dessert - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Arild Rosnes

    Denne oppskriften er veldig dårlig, kan ikke anbefale denne. Fulgte oppskiften punktvis men da jeg tok gelatinen som jeg hadde varmet opp under svak varme i eggedosisen mens jeg vispet dette inn, klumpet det seg. Dette har skjedd før, så jeg skjønner ikke hvorfor jeg bruker denne oppskriften.

    • Cecilie Maske

      Hei, Arild! Så synd at du ikke lykkes med desserten! Jeg har nå skrevet inn litt mer tips om hvordan du lykkes med å få gelatinen løst opp i eggedosisen uten klumper. Visp godt og hell den varme gelatinen i eggedosisen i en tynn stråle, ikke alt på én gang. Om du allikevel skulle få gelatinklumper eller -tråder i eggedosisen, kan du prøve å sile den gjennom en fin sikt før du blander den med pisket krem. Hilsen Cecilie, MatPrat.

  • Trine Olsen

    Tungvint oppskrift! Stod ikke hvor mye vann det skulle være til gelatinen, så endte opp med en meget vassen dessert! Dessert herved ødelagt..

    • Cecilie Maske

      Hei, Trine! Så leit at desserten ble ødelagt. Gelatinplatene skal bløtlegges i litt kaldt vann til de er myke, og så skal man klemme ut så mye vann som mulig. Deretter skal gelatinen smelte i en liten kjele. Det spiller ingen rolle hvor mye vann gelatinplatene bløtlegges i, vannet skal ikke være med når de smeltes. Jeg ser at det kan være lett å misforstå, så jeg endrer litt på framgangsmåten. Håper smaken var bra, iallfall. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 13.03.2025 12:55:14 handleliste stengt