Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dronning Mauds dessert

Dronning Mauds dessert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 478 kcal
Fett 38 g
Protein 6 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Desserten blir også kalt Dronning Mauds pudding, Dronning Mauds fromasj og Haugesunddessert. Den ble første gang laget til dronning Mauds og kong Haakons besøk i Haugesund under signingsferden i 1906. Tradisjonelt ble det bare brukt kokesjokolade, men vi flotter oss med friske bringebær også.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl kremfløte
  • 0,5 dl portvin
  • 200 g mørk kokesjokolade , revet
  • 150 g friske bringebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 478 kcal
Fett 38 g
Protein 6 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med tynne kakeruller, kransekaker eller andre småkaker.

Dronning Mauds dessert - høydebilde

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 15:23:51