Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Einerdram

Einerdram

Ingredienser

1  porsjoner
  • 50 stk. einebær
  • 0,75 l vodka (40 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1830 kcal
Karbohydrater 16 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Visste du at einerbær er det viktigste krydderet i både Genever og Gin, og at Genever fikk sitt navn etter "genièvre", som er fransk og betyr einerbær? Det er forresten enkelt å lage sin egen einerdram, også passer den perfekt som vert- eller vertinnegave. Eller kanskje til og med som årets julegave?

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 50 stk. einebær
  • 0,75 l vodka (40 %)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1830 kcal
Karbohydrater 16 g

Slik gjør du

  1. Knus einerbær lett i en morter og ha dem over i en flaske eller på et glass. Du kan selvsagt bruke flere mindre flasker om du ønske det. 
  2. Hell vodka over einerbærene,  og tett flaskene eller glassene godt med kork eller lokk.
  3. Sil fra bærene gjennom et klede etter en ukes tid. Hell drammen tilbake på flaske eler glass igjen.
Siden eineroljen er et viktig element i denne drammen frarådes det å bruke kaffefilter til siling. Einerdrammen er drikkeklar etter den er silt, men blir enda bedre etter noen måneders lagring. Smaken blir da mer balansert og drammen blir klarere i fargen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:21:24