Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Elgstek i leirgryte

Elgstek i leirgryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg elgstek , ev. hjortestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss smør

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl seterrømme eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss rognebærgelé
  • ca. 4 dl kraft fra steken + ev. buljong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Leirgryte er suverent å bruke når du skal tilberede elgstek eller annet vilt. Elgkjøtt er ofte veldig magert, og blir ekstra saftig og smakfullt i leirgryta. Og kraften som danner seg blir full av smak og danner grunnlaget for verdens beste saus. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg elgstek , ev. hjortestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • 2 ss smør

Viltsaus:

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl seterrømme eller kremfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss rognebærgelé
  • ca. 4 dl kraft fra steken + ev. buljong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Server elgstek med kokte grønnsaker eller en salat og poteter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB13 14.03.2025 11:09:39 handleliste stengt