Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Eplemos

Eplemos

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 dl ferdig mos.

  • 7 stk. eple
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 697 kcal
Fett 1 g
Karbohydrater 162 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilig eplemos er aller best hjemmelaget, og supert å lage når norske epler er i sesong. Eplemos passer som pålegg på brødskiva, sammen med ost og til desserter.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 8 dl ferdig mos.

  • 7 stk. eple
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 697 kcal
Fett 1 g
Karbohydrater 162 g

Slik gjør du

1.    Skrell epler, og kutt i biter.

2.    Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3.    Avkjøl mosen.1.    Skrell epler, og kutt i biter1. Skrell epler, og kutt i biter.

2. Ha eplebiter, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er møre og begynner å bli mos.

3. Avkjøl mosen.

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Godsaker med norske epler i sesong

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 13:07:19