Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget flatbrød

Evas flatbrød

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl melk
  • 7 dl vann
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 1,5 kg grovbakstmel (ferdigblanding av hvete og rug)
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

byggmel til utbaking

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 232 kcal
Fett 1 g
Protein 9 g
Karbohydrater 42 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Flatbrød er tradisjonsbakst på sitt beste. Brødet bakes uten gjær, og kjevles i millimeter tynne leiver som stekes på takke. Flatbrød er yppelig til spekemat eller til suppe og gryteretter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 7 dl melk
  • 7 dl vann
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 1,5 kg grovbakstmel (ferdigblanding av hvete og rug)
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

byggmel til utbaking

Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 232 kcal
Fett 1 g
Protein 9 g
Karbohydrater 42 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevares tørt og kjølig.

Liker du å drive med takkebakst? Da kan vi anbefale oppskriftene på potetlomper og kling også. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:29:10