Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fersk elgsuppe

Fersk elgsuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g grytekjøtt av elg
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. potet
  • 0,5 stk. purre
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 266 kcal
Fett 4 g
Protein 38 g
Karbohydrater 13 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Elgkjøttet gir kraftig og god smak til denne suppen. Du kan variere med grønnsaker, etter hva som finnes og det du liker. Lag gjerne en dobbel porsjon, så har du ferdig middag til i morgen også! Denne suppen kan godt kages med annet viltkjøtt som reinsdyr.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g grytekjøtt av elg
  • 1 l vann
  • 2 stk. kjøttbuljongterning
  • 2 skiver kålrot
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. gulrot
  • 4 stk. potet
  • 0,5 stk. purre
  • 4 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 266 kcal
Fett 4 g
Protein 38 g
Karbohydrater 13 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 Flatbrød er tradisjonsrikt følge til denne suppen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 27.12.2024 15:46:15