Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ferskt kjøtt og suppe

Ferskt kjøtt og suppe

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 1,5 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk. purre
  • 150 g hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 100 g sellerirot eller persillerot
  • 0,5 ts pepper

Sursøt løksaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 dl vann
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 3 ts sukker

Tilbehør:

  • 800 g potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Dette er en god, gammel tradisjonsrett av kokekjøtt som gir masse smak. Kokekjøtt som oksebog eller høyrygg trenger god tid og lav temperatur for å bli skikkelig mørt. Server den varme suppen først, og deretter kjøttet i skiver sammen med poteter, grønnsaker og løksaus.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 1,5 l vann
  • 1 ts salt
  • 1 stk. purre
  • 150 g hodekål
  • 3 stk. gulrot
  • 100 g sellerirot eller persillerot
  • 0,5 ts pepper

Sursøt løksaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 5 dl kjøttkraft eller buljong
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 dl vann
  • 2 ts eddik, 7 %
  • 3 ts sukker

Tilbehør:

  • 800 g potet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Visste du at: Norsk storfe utnytter lokale ressurser og baserer seg på ca. 90% norskprodusert fôr?

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter og sursøt løksaus. 

Lag gjerne en stor porsjon ferskt kjøtt og suppe, slik at du enten har middag til mange eller har middag for et par dager.
Mange steder i landet brukes det også melboller (klot) i grønnsakssuppen.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 24.03.2025 10:32:36 handleliste stengt