Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Fin surdeigsstarter

Ingredienser

1  porsjoner

Dag 1:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 2:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 3:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 4:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 5:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 6:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 7:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 8:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (51)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du lyst til å begynne å bake med surdeig? Da trenger du en surdeigsstarter! Den er enkel å lage, men du må allikevel sette av noen minutter i 8-10 dager fremover. Og, det fine er at din nye, sure lille venn kan bo hos deg i mange år, og gi deg masse deilige surdeigsbrød.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Dag 1:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 2:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 3:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 4:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 5:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 6:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 7:

  • 50 g økologisk hvetemel
  • 50 g vann

Dag 8:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Utstyr til fin surdeigsstarter

Når du skal lage deg en surdeigsstarter er det i tillegg til økologisk mel og vann lurt å ha en kjøkkenvekt, en slikkepott og et stort glass (gjerne med et løst lokk). 

trinn du kan merke av

Starteren kan du oppbevare i kjøleskap, eller på benken. Oppbevarer du i kjøleskap bør du mate den ca. 1 gang per uke. Har du den på benken kan det være lurt å mate ca. 1 gang om dagen.

Skal du bake med den må du lage en aktiv starter. 

Aktiv surdeigsstarter ferdig

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Surdeigsstarter: Slik gir du den liv, og holder den i live

Podcast-episode: Hvordan gjør du surdeigstarteren aktiv?

Podcast-episode: Kimchi og fermentering for nybegynnere

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB12 14.03.2025 01:02:54 handleliste stengt