Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Flesk og duppe

Flesk og duppe

Ingredienser

porsjoner

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann til koking
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Duppe:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tykke, sprøstekte skiver med flesk, kålrotstappe, kokte poteter og duppe som er en tykk hvit saus. Dette er en enkel, velkjent og velsmakende husmannskost i hele landet. Tilbehøret varierer fra region til region, og kan være kokte gulrøtter, rotmos eller kålstuing. Duppen kan være smakt til med urter, løk eller gressløk.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kålrotstappe:

  • 1 kg kålrot
  • 1 l vann til koking
  • 1 dl kremfløte eller matfløte
  • 3 ss smør
  • 2 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Duppe:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tilbehør:

  • 800 g potet
  • 2 ss finhakket frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Spe gjerne med varm melk, da er det enklere å få en jevn og fin saus.
Ha gjerne finhakket persille, dill eller gressløk i duppen før servering, det gir god smak.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 25.03.2025 03:24:17 handleliste stengt