Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Frikassé med kylling eller høns

Frikassé med kylling eller høns

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g) , evt. 2 stk høns eller mer
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 1 ts hel hvit pepper
  • 2 stk. løk (én i kraften)
  • 1 stk. purre (det grønne i kraften)
  • 2 stk. persillerot eller sellerirot i biter
  • 4 stk. gulrot
  • 5 ss smør eller fett fra kokt hønsekraft
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft , evt. hønsekraft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • ca. 1 dl matfløte (kan sløyfes)
  • eventuelt 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 50 g sukkererter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 971 kcal
Fett 58 g
Protein 83 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Enten du bruker kylling eller høns er frikassé velsmakende mat som vekker nostalgiske følelser hos mange. Når du først er i gang med å koke høns, kan du like godt koke to eller flere. Da får du masse god kraft, og deilig, mørt kjøtt til frikasseen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. kylling (ca. 1500 g) , evt. 2 stk høns eller mer
  • 2 stk. laurbærblad
  • 2 ts salt
  • 1 ts hel hvit pepper
  • 2 stk. løk (én i kraften)
  • 1 stk. purre (det grønne i kraften)
  • 2 stk. persillerot eller sellerirot i biter
  • 4 stk. gulrot
  • 5 ss smør eller fett fra kokt hønsekraft
  • 5 ss hvetemel
  • 1 l kyllingkraft , evt. hønsekraft
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • ca. 1 dl matfløte (kan sløyfes)
  • eventuelt 1 stk. hønsebuljongterning
  • 2 ss hakket frisk kruspersille
  • 50 g sukkererter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 971 kcal
Fett 58 g
Protein 83 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kylling trenger ca. 1 times koketid og høns trenger ca. 2 timers koketid. Kylling/høns er ferdigkokt når lårbenet lett kan løsnes fra skroget.

Server gjerne frikasseen i dype tallerkener, med skje i tillegg til kniv og gaffel.

Istedenfor hel kylling kan du bruke kyllinglår. De tåler mer varmebehandling og «trøkk» enn kyllingfilet.
 
Det er ganske lite kjøtt på høns, og de trenger lang koketid. Til gjengjeld er høns svært rimelig, og gir ekstra god kraft. Kok gjerne to eller flere på en gang, så får du masse god kraft! De kan eventuelt legges frosne i kjelen, og kokes opp med kaldt vann. Fettet som danner seg på toppen kan skummes av og brukes i stedet for smør når du lager saus.

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 13:00:53