Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gahkko

Gáhkku - samisk brød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 20 brød

  • 50 g smør
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 ts malt anis eller fenikkel
  • 4 dl melk
  • 25 g gjær
  • 0,5 ts salt
  • 300 g hvetemel
  • 300 g grov sammalt hvete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Deilige, halvgrove tynnbrød med smak av sirup og anis. Gahkko serveres tradisjonelt til fest, som følge til bidos, samenes nasjonalrett.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 20 brød

  • 50 g smør
  • 1 ss mørk sirup
  • 1 ts malt anis eller fenikkel
  • 4 dl melk
  • 25 g gjær
  • 0,5 ts salt
  • 300 g hvetemel
  • 300 g grov sammalt hvete
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Brødene kan også stekes på helle over åpen ild.

Gahkko

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Vad Fro

    Hva slags sirup kan nan bruke?

    • Cecilie Maske

      Hei! Det skal være mørk sirup i oppskriften. Hvilket merke du bruker er ikke så viktig. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 02.04.2025 12:34:48 handleliste stengt