Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Glutenfrie pepperkaker

Glutenfrie pepperkaker

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 40-50 pepperkaker.

  • 100 g smør
  • 100 g mørk sirup
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 200 g glutenfritt, lyst mel

Glasur:

  • 250 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 0,5 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pepperkaker hører julen til og disse glutenfrie pepperkakene er like gode som originalen - sprø og full av smak! Oppskriften gir ca. 40-50 pepperkaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir 40-50 pepperkaker.

  • 100 g smør
  • 100 g mørk sirup
  • 100 g sukker
  • 1 ts malt nellik
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 stk. egg
  • 1 ts natron
  • 200 g glutenfritt, lyst mel

Glasur:

  • 250 g melis
  • 1 stk. eggehvite
  • 0,5 ts sitronsaft
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Tilsett gjerne 1 ts fiberhusk i deigen, så blir den enklere å jobbe med! 

Er deigen litt vanskelig å jobbe med kan du kjevle den mellom to bakeark. Da vil den henge bedre sammen. 

Glutenfrie pepperkaker

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Nathalie

    Disse er helt nydelig på smak. Men opplever at jeg må ha dobbel melmengde enn hva som er oppgitt i oppskriften. Bruker semper mix.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB15 14.03.2025 09:57:06 handleliste stengt