Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Granskuddgelé

Granskuddgelé

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca 1 liter gelé

  • ca. 1 l granskudd
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker gjerne syltesukker med pektin
  • saft av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3795 kcal
Fett 0 g
Protein 2 g
Karbohydrater 944 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

De små, lysegrønne granskuddene kan brukes til mer enn granskuddsirup! Denne granskuddgeléen passer til ost og sammen med viltkjøtt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca 1 liter gelé

  • ca. 1 l granskudd
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker gjerne syltesukker med pektin
  • saft av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3795 kcal
Fett 0 g
Protein 2 g
Karbohydrater 944 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Geléprøve: Hell litt av den varme gelèen på en kald asjett og la den stå et par minutter. Trekk en skje gjennom geléen. Om den stivner er den ferdig, hvis ikke må den få koke videre. Du kan også prøve med en skje om den er ferdig, dråpene skal falle tungt fra skjeen. Blir ikke geleen stiv kan du tilsette pektin. Følg da oppskriften på pakken.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Slik sanker du de første ville vekstene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:26:40