Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Granskuddsirup

Granskuddsirup

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 10 dl granskudd
  • ca. 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2030 kcal
Karbohydrater 508 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Om våren spirer granskuddene på grantrærne, og plukker du de små ferske skuddene som enda ikke har begynt å sprike kan du bli belønnet med en deilig granskuddsirup. Oppskriften er på et glass sirup, men plukk alt du klarer, mål opp væsken og tilsett sukker deretter, så får du masse deilig sirup å kose deg med resten av året. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 10 dl granskudd
  • ca. 1,5 l vann
  • ca. 6 dl sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2030 kcal
Karbohydrater 508 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du plukket mye granskudd, koker du dem og siler av. Deretter måler du opp væsken, og tilsetter sukker etter mengden væske. Regn 2 deler sukker på 3 deler væske.

Sirupen holder seg godt lenge. Den smaker kjempegodt til is og pannekaker, du kan smøre den på brødskiva, servere den til viltmiddagen eller som tilbehør til en ost- og spekematanretning. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:24:22