Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravet laks

Gravet laks

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg laksefilet
  • 15 g sukker
  • 30 g salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt hakket frisk dill
  • 3 ss akevitt eller druebrennevin

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag din egen gravlaks. Det er lett å få til og smaker attpåtil supergodt. Navnet gravlaks stammer fra middelalderen da fiskerne gravde ned saltet fisk i sanden for gjæring. I dag bruker vi sjeldent å gjære laksen, men bruker i stedet en såkalt tørrmarinade bestående av salt, sukker og dill.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg laksefilet
  • 15 g sukker
  • 30 g salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt hakket frisk dill
  • 3 ss akevitt eller druebrennevin

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Etter gravingen:

Du får de peneste skivene ved å skjære fisken i tynne skiver på skrå mot “hodesiden” av fileten.

Tips:

  • Gravlaks med sennepssaus, stuede poteter eller kokte nypoteter smaker supergodt.
  • Gravlaks holder seg godt i 4-5 dager, forutsatt lagring ved kjøleskaptemperatur. Skal den oppbevares lenger bør den fryses. I fryseren holder den i ca. 3 måneder, forutsatt tett emballasje.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB14 03.12.2024 18:20:40