Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus

Gravlaks med hjemmelaget sennepssaus

Ingredienser

8  porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Sennepsaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Gravlaks med sennepssaus er en god, gammel klassiker som forrett året rundt. Sett av litt tid og lag begge deler selv. Gravlaks kan også serveres som hovedrett, for eksempel med stuede poteter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 800 g laksefilet
  • 2 ss salt
  • 3 ss sukker
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 bunt frisk dill
  • 2 ss akevitt eller konjakk

Sennepsaus:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 ss sukker
  • 1 ss vineddik
  • 3 ss grov sennep
  • 2 ts tørr sennep
  • 2,5 dl rapsolje
  • 3 ss hakket frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Ørret egner seg minst like godt til graving. Varier gjerne smakstilsetningene, for eksempel med fennikelfrø, sennepsfrø, einerbær eller timian.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

  • Torhild Elisabeth Henni

    Lurer på hva dere har pyntet med, særlig det grønne som ikke er salat. Det står ikke i oppskriften....

    • Bjørn Tore Teigen

      Hei! Her er det brukt litt gressløk som pynt og det gir også litt smak. Mvh Bjørn Tore i MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 18:19:38 handleliste stengt