Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter

Grillede kyllinglår med stuede gulrøtter

Ingredienser

porsjoner

Gulrotstuing:

  • 750 g gulrot
  • 1 ss smør
  • 2,5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Stuing har vært en tradisjonell måte å server grønnsaker på her i landet. Ved å servere grønnsakene på denne måten får man på en måte grønnsaker og saus i ett. Her har vi servert gulrotstuing til grillede kyllinglår.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Gulrotstuing:

  • 750 g gulrot
  • 1 ss smør
  • 2,5 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts malt hvit pepper
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med kokte poteter.

Gulrotstuing passer også godt til fisk eller koteletter.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Malin

    Jeg kokte gulrøttene sammen med ett fedd hvitløk (skrelt) for å få litt mer smak. Byttet ut melk med fløte, og brukte halvparten av dette og halvparten av kokevannet. Litt sitronsyre også oppi til slutt, dette blei nydelig!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 07.04.2025 20:20:30 handleliste stengt