Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet ørret med agurksalat

Grillet ørret med agurksalat

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g hel ørret eller røye
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. gulrot
  • 2 kvister frisk dill
  • 2 ss nøytral olje

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 2 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 22 g
Protein 35 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Helgrillet fjell- eller sjøørret, eller kanskje en lekker røye? Hel fisk på 500-800 gram er fantastisk å grille, og en grillrist gjør jobben enklere. Grillet sitron, agurksalat med sommerlig selskap av reddik, norske nypoteter og en klatt rømme gjør matopplevelsen komplett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 800 g hel ørret eller røye
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. sjalottløk
  • 0,5 stk. gulrot
  • 2 kvister frisk dill
  • 2 ss nøytral olje

Agurksalat:

  • 1 stk. agurk
  • 4 stk. reddik
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss vann
  • 2 stilker frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 378 kcal
Fett 22 g
Protein 35 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Del gjerne en sitron i to og legg den på grillen med snittflaten ned samtidig som du griller fisken. Da har du deilig ekstra dressing til fisken. Nypoteter og en klatt rømme hører med til servering. Grillet ørret med agurksalat

Grillet ørret med agurksalat

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Grillmat – litt sunnere

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 23:30:35