Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grunnoppskrift postei og paté

Grunnoppskrift postei og paté

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 261 kcal
Fett 14 g
Protein 31 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Postei eller paté er malt farse av kjøtt, fisk eller innmat. Paté har oftest grovere struktur enn postei og kan fungere som egen rett. Vår oppskrift er laget av svinelever og er en god grunnoppskrift det går an å smaksette på mange ulike måter. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g lever av svin eller storfe
  • 350 g medisterdeig
  • 6 stk. ansjosfilet
  • 3 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 stk. egg
  • 2 dl matfløte
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 261 kcal
Fett 14 g
Protein 31 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om leveren dyppes i kokende vann før videre behandling vil det gi en mildere leversmak på den ferdige patéen eller posteien. Man fjerner altså litt av "råsmaken".

Forslag til smak på postei: * Syltet grønn eller rød pepper * Krydderurter, friske eller tørkede * Julekrydder: nellik, allehånde og ingefær – ca. ½ - 1 ts av hver

La pateen/posteien bli kald i formen, pynt med for eksempel sølvløk, sylteagurk og urter. 

Patéen kan pyntes med avkjølt, nesten stivnet aspic. Skal patéen/posteien fryses må den pyntes senere.

Smørbrød med leverpostei eller patéDansk smørrebrød med med lun leverpostei, bacon og sopp.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 09:56:53