Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotstuing

Gulrotstuing

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrotstuing er tradisjonelt tilbehør til en rekke ulike retter som fersk og røkt fisk, kjøttkaker og koteletter. Gulrøttene kan blandes eller byttes ut med andre rotgrønnsaker, og smakes til med for eksempel hakkede urter. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g gulrot
  • 2 ss hvetemel
  • 2,5 dl melk
  • 0,25 ts malt muskat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB12 19.02.2025 09:35:53 handleliste stengt