Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havrebrød

Havrebrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 store brød.

Fordeig:

  • 5 dl vann
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 100 g havrekli

Hoveddeig:

  • 5 dl skummet melk
  • 1 pk gjær
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Havrebrød er et godt, smaksrikt og mildt brød som inneholder havregryn og havrekli.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 store brød.

Fordeig:

  • 5 dl vann
  • 200 g lettkokte havregryn
  • 100 g havrekli

Hoveddeig:

  • 5 dl skummet melk
  • 1 pk gjær
  • 0,5 dl rapsolje
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 1 stk. egg til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ann Dahl

    Du skal lete lenge for å finne et kjedeligere brød. Baker endel og prøver ut nye oppskrifter, men dette kommer ikke til å bli bakt igjen.

  • Iris Magnussen

    Kan man bruke kruskakli i stedet for havrekli?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Iris! Ja, det kan du. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2025 22:49:00 handleliste stengt