Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts malt muskat
  • ca. 200 g seifilet eller annen kokt fisk
  • 100 g makaroni
  • 3 stk. egg
  • 0,5 stk. purre i tynne ringer
  • 1 ss smør til å smøre formen
  • 2 ss griljermel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 365 kcal
Fett 16 g
Protein 23 g
Karbohydrater 30 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fiskegrateng er en super måte å utnytte restene etter gårsdagens fiskemiddag på. Du kan bruke både hvit og rød fisk - fersk, lettsaltet eller røkt. Fiskegrateng er dessuten en fiskemiddag som barn ofte liker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner
  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts malt muskat
  • ca. 200 g seifilet eller annen kokt fisk
  • 100 g makaroni
  • 3 stk. egg
  • 0,5 stk. purre i tynne ringer
  • 1 ss smør til å smøre formen
  • 2 ss griljermel
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 365 kcal
Fett 16 g
Protein 23 g
Karbohydrater 30 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server fiskegratengen med brunet smør og kokte poteter. Mange vil gjerne også ha kokte grønnsaker, råkost eller en grønn salat til fiskegrateng.  

Fiskegrateng er en nydelig klassiker, og en super måte å bruke rester av kokt fisk på. De aller fleste fiskerester kan brukes, men hvit fisk er mest vanlig. Litt røkt fisk setter en ekstra spiss på gratengen. Har du lite fisk kan du spe på med mer grønnsaker, som for eksempel små terninger av gulrot, frosne erter eller blomkål. Vil du ha råkost til, kan du lage det av revne gulrøtter og smake til med appelsin, sitron, sukker, salt og pepper. Litt finkuttet purre og persille smaker også godt. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

Podcast-episode: Norsk tradisjonsmat

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 17:39:43