Hopp til hovedinnhold
matprat logo
HJORTETAKK

Hjortetakk

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 70 hjortetakk.

  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl konjakk
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 550 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjortetakk hører julen til. Lag en stor porsjon og legg i fryseren, da har du noe godt til kaffen utover vinteren. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 70 hjortetakk. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 70 hjortetakk.

  • 4 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g smeltet smør
  • 1 dl konjakk
  • 1 ts revet sitronskall
  • ca. 550 g hvetemel
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts hornsalt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Er deigen løs, ha godt med mel til utbaking.
Smultet kan brukes flere ganger. Om du skal lage julekaker som fattigmann eller smultringer i tillegg, kan du godt steke kakene i samme smultet. Husk at fattigmenn bør stekes først slik at de får en lys gyllen farge.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB11 22.04.2025 15:19:05 handleliste stengt