Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hodesylte

Hodesylte

Ingredienser

Til en sylte på ca. 1 kg trenger du:

  • 0,5 stk. svinehode
  • 0,5 kg bog av svin
  • 1,5 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts gelatinpulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3414 kcal
Fett 261 g
Protein 271 g
Karbohydrater 3 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Sylte er det klassiske norske julepålegget. Fra gammelt av skulle hele grisen brukes, og i denne tradisjonelle sylta er det kjøtt fra hodet som brukes.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

Til en sylte på ca. 1 kg trenger du:

  • 0,5 stk. svinehode
  • 0,5 kg bog av svin
  • 1,5 ss salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 ts gelatinpulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 3414 kcal
Fett 261 g
Protein 271 g
Karbohydrater 3 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Skal du fryse sylta er det en fordel å fryse den rå og heller trekke den etter opptining. La den ligge i en form eller et klede, slik at den ikke mister fasongen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Lammerull og ribbesylte

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 15:18:39