Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningkake

Honningkake

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

Nok til to 1-litersformer

  • 450 g hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts salt
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ts natron
  • 500 g honning
  • 2 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og litt seig honningkake med nydelig smak av honning og krydder. Perfekt følge til en kopp kaffe, eller som "bensin" på tur! Og forsøk å servere den med smør og brunost - en perfekt kombinasjon!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

Nok til to 1-litersformer

  • 450 g hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts salt
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ts natron
  • 500 g honning
  • 2 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Pakk honningkaken i folie og oppbevar den i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere.

Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.

Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Tanja

    Matavfallet likte kaken bedre enn noen her i huset.

    • Cecilie Maske

      Det var leit å høre. Honning kan variere i smak, så kanskje den honningen du brukte ikke egner seg i kake. Hilsen Cecilie, Matprat

  • Tanja

    Det står "bland bakepulver" i fremgangsmåten, men bakepulver er ikke del av ingredienslisten, mener dere da natron?

    • Cecilie Maske

      Hei, Tanja! Ja, det skal være natron. Det er nå rettet opp. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB14 17.04.2025 19:42:28 handleliste stengt