Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Honningkake

Honningkake

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

Nok til to 1-litersformer

  • 450 g hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts salt
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ts natron
  • 500 g honning
  • 2 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5461 kcal
Fett 154 g
Protein 77 g
Karbohydrater 911 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og litt seig honningkake med nydelig smak av honning og krydder. Perfekt følge til en kopp kaffe, eller som "bensin" på tur! Og forsøk å servere den med smør og brunost - en perfekt kombinasjon!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 20 biter.

Nok til to 1-litersformer

  • 450 g hvetemel
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts malt ingefær
  • 1 ts salt
  • 150 g brunt sukker
  • 2 ts natron
  • 500 g honning
  • 2 dl sterk kaffe
  • 1,5 dl nøytral nøytral olje
  • 2 stk. egg
  • 2 dl melis
  • 2 ss sitronsaft eller vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5461 kcal
Fett 154 g
Protein 77 g
Karbohydrater 911 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Pakk honningkaken i folie og oppbevar den i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere.

Er honningen veldig hard, kan den varmes ved å sette glasset i varmt vann en stund, eller sett det i mikrobølgeovnen et minutts tid.

Malt ingefær kan byttes ut med 1 ss revet frisk ingefær, eller tilsvarende finhakket syltet ingefær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 07:21:12