Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Hveteboller tangzhong

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 boller

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk

Bolledeig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5425 kcal
Fett 165 g
Protein 177 g
Karbohydrater 741 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hveteboller bakt på den populære tangzhong-metoden, som gir ekstra luftige og saftige boller! Bollene gir også en følelse av nybakt litt lenger. Lag dem gjerne med rosiner eller sjokoladebiter, eller spis dem akkurat som de er!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 boller

Jevning:

  • 80 g hvetemel
  • 4 dl melk

Bolledeig:

  • 150 g smør
  • 920 g hvetemel
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts tørrgjær
  • 3 dl melk
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5425 kcal
Fett 165 g
Protein 177 g
Karbohydrater 741 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Tangzhong er en asiatisk bakemetode som gir veldig luftig og saftig bakst. Både eltetiden og hevetiden er lenger en ved vanlig bakst og deigen blir litt løsere. Metoden kan brukes både til salt og søt gjærbakst. Tørrgjær kan erstattes av fersk gjær. Generelt skal det brukes mindre gjær en til tradisjonell bakst. Ordet tangzhong er kantonesisk og betyr "suppemetode".

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Hveteboller tangzhong

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB11 14.12.2024 10:58:08